Burgery z mięsem z pytona w Warszawie? "Może to jeszcze nie ten czas"
- Autor: AT/portalspozywczy.pl
- Data: 19-02-2018, 10:19
- Aktualizacja: 19-02-2018, 12:16
- W 2016 roku zacząłem analizować rynek burgerów w Warszawie pod kątem otwarcia knajpki z egzotycznym jedzeniem. Pomyślałem o burgerach, ponieważ byłoby to dość proste organizacyjnie i przystępne cenowo dla potencjalnego klienta. Zacząłem robić analizy rynkowe i okazało się, że czegoś takiego nie było i nie ma do dzisiaj. Może to jeszcze nie jest ten czas - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Grzegorz Stępień, właściciel firmy Egzotyczne Mięsa, oficjalny dystrybutor produktów Kezie Limited w Polsce.
fot. pixabay.com
Grzegorz Stępień przyznaje, że choć rynek gastronomiczny w Warszawie jest już dość mocno nasycony, okazuje się, że nie ma na nim lokalu serwującego burgery z mięsem np. z pytona, muflona czy renifera.
- Wyliczyłem, że żeby to się opłacało burger ze 180 gram mięsa musiałby kosztować od 25 do 40 zł. To nie jest taki przeskok, bo w sieciówce burger z lichej wołowiny kosztuje 20 zł - przekonuje.
komentarze (0)